Η Τζένια Μανουσάκη σ’ ένα αφιέρωμα στην Αλίκη Βατικιώτη, με έργα των Bach – Liszt- Rachmaninoff – Κωνσταντινίδη – Χατζιδάκι.

Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη υπό την αιγίδα του Ελληνικού Προξενείου το 1998 και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στο Weil Hall Carnegie Hall τον Απρίλιο του 2002 με ατομικό ρεσιτάλ. Τον Μάρτιο του 2005 εμφανίστηκε ως σολίστ στην αίθουσα Isaac Stern Auditorium στο Carnegie Hall με τη New England Symphony ερμηνεύοντας Μότσαρτ και τον Μάϊο του 2006, με το Olympic Trio, σε συναυλία με έργα Μ.Θεοδωράκη Μ. Καλομοίρη και Α. Dvorak στο Weil/Carnegie Hall.

Η Αλίκη Βατικιώτη γεννήθηκε στα Χανιά όπου πήρε τα πρώτα μαθήματα πιάνου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων από την Λελέ Φανδρίδου. Στη συνέχεια σπούδασε με το Σπύρο Φαραντάτο στο Ωδείο Αθηνών, από όπου πήρε δίπλωμα πιάνου το 1955, ενώ συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατική Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον Friedrich Wuehrer και την Rosl Schmid.

Περισσότερες πληροφορίες : https://www.chania-culture.gr/services/events/resital-events/tzenia-manousaki-resital-pianou/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Διοργάνωση : Δήμος Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ  ΚΑΜ

ΧΡΗΣΙΜΑ

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023
Ώρα: 20.30
Μεγάλο Αρσενάλι

Γενική είσοδος : 5 €
Ελεύθερη είσοδος: κάτω των 18 ετών

Πληροφορίες – Εισιτήρια: www.chania-culture.gr

Πηγή : www.chania-culture.gr