Προστατευτείτε από τον ήλιο, πάρτε το σακίδιο σας και ετοιμαστείτε για μία υπέροχη εκδρομή στην παραλία του Ελαφονησίου! Το Ελαφονήσι βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Θεωρείται μία από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου!

Με όλες τις αποχρώσεις του μπλε στα ρηχά και ζεστά νερά, αλλά και με μαλακή άμμο σε αποχρώσεις του χρυσού, του άσπρου και του ροζ, αυτό είναι το μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριλάβετε στις διακοπές σας στα Χανιά.

Η λέξη Ελαφονήσι στην πραγματικότητα αναφέρεται σε νησί. Το νησί ξεχωρίζει από την ακτή με μία ρηχή λιμνοθάλασσα. Η λιμνοθάλασσα περιλαμβάνει μία λωρίδα άμμου που επιτρέπει να φτάσετε περπατώντας μέχρι το νησάκι!

Ένα κομμάτι της παραλίας έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες για τους επισκέπτες. Υπάρχουν μερικά beach bar. Το μέρος είναι ιδανικό για μία ημερήσια εκδρομή!

Αν θέλετε να απολαύσετε μόνοι σας αυτό το υπέροχο τοπίο, μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα όταν οι τουρίστες και οι εκδρομείς έχουν φύγει!

Η διαδρομή από τα Χανιά προς το Ελαφονήσι

Αρχικά, πρέπει να ξέρετε ότι η διαδρομή από τα Χανιά προς το Ελαφονήσι είναι άκρως απολαυστική. Είναι σχεδόν μία ώρα απόσταση από την πόλη των Χανίων. Στη διαδρομή θα απολαύσετε το μοναδικό Κρητικό τοπίο. Φτάνοντας στον προορισμό σας, υπάρχει χώρος για στάθμευση κοντά στην κεντρική παραλία.

Διαφορετικά, μπορείτε να πάτε στη λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου με λεωφορείο. Πάρτε λεωφορείο από τον σταθμό ΚΤΕΛ στα Χανιά.

Άλλος τρόπος για να φτάσετε εκεί, είναι επιλέγοντας μία ημερήσια κρουαζιέρα με καραβάκι που ξεκινά από την Παλαιοχώρα.

Τα καλύτερα μυστικά του Ελαφονησίου

  • Τα κρυστάλλινα νερά στη λιμνοθάλασσα του Ελαφονησίου είναι ιδανικά για βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα.
  • Μία παραλία γυμνιστών είναι κρυμμένη στην άκρη του νησιού. Πάνω στο νησάκι υπάρχουν τα ερείπια ενός ναυαγίου. Υπάρχει επίσης ένας παλιός φάρος και ένα παρεκκλήσι.
  • Η παραλία του Ελαφονησίου είναι παράδεισος για τους kite surfers, όταν έχει πολύ αέρα. Επίσης υπάρχει ξεχωριστό κομμάτι της παραλίας για θαλάσσια sport.
  • Φτάνοντας στο νησάκι, θα εκπλαγείτε από την ομορφιά της άγριας φύσης. Θα δείτε αρμυρίκια, βράχους και αμμοθίνες που θα λατρέψετε! Η παραλία και η γύρω περιοχή προστατεύεται από το δίκτυο Natura 2000. Το Ελαφονήσι είναι το φυσικό περιβάλλον προστατευόμενης χλωρίδας και πανίδας που υπάρχει μονάχα στην Κρήτη. Άν είστε τυχεροί, ίσως συναντήσετε φωλιές όπου θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα έχουν αφήσει τα αυγά τους.