Η πόλη των Χανίων με το λιμάνι είναι ευλογημένη, πλούσια με αξιοθέατα για υπέροχες αναμνήσεις! Είναι ένας θησαυρός από ιστορικά μνημεία, φανταστικές τοποθεσίες, φυσικά αξιοθέατα και όχι μόνο!

Από το μεγαλοπρεπές παλιό ενετικό λιμάνι μέχρι την γραφική,παλιά πόλη των Χανίων, ο επισκέπτης μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα όλο το χρόνο! Θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Χανιά ως σημείο εκκίνησης για ωραίες ημερήσιες εκδρομές; Για να γυρίσετε πίσω στο χρόνο με επίσκεψη σε ένα μουσείο; Υπάρχουν τόσα πολλά για εσάς! Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξερευνήσετε την πόλη των Χανίων είναι περπατώντας. Με αυτόν τον τρόπο η πόλη αποκαλύπτει την απρόσμενη γοητεία της!

Τα βασικά σημεία στα Χανιά που πρέπει να δείτε

  • Το Ενετικό λιμάνι. 

Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μία βόλτα στο παλιό Ενετικό λιμάνι στα Χανιά. Χτίστηκε όταν το νησί ήταν αποικία των Βενετών. Χρησίμευε ως σημαντικό εμπορικό σημείο της Μεσογείου. Μερικά κομμάτια του παλιού λιμανιού ανακαινίστηκαν πρόσφατα. Οι λάτρεις της ιστορίας σίγουρα θα θαυμάσουν τα ενετικά ναυπηγεία! Περπατήστε μέχρι τον φάρο για να απολαύσετε την μοναδική θέα προς την πόλη. Εννοείται ότι υπάρχουν καφετέριες και εστιατόρια στη διάθεσή σας σε όλη την περιοχή. Δείτε το ηλιοβασίλεμα από το φάρο. Το παλιό λιμάνι των Χανίων είναι μοναδικό!

  • Η παλιά πόλη των Χανίων.

Περπατήστε στην παλιά πόλη των Χανίων και αφήστε τις εικόνες να σας ταξιδέψουν. Τα Χανιά είναι ένα ιστορικό μέρος με πολλές διαφορετικές γειτονιές. Αρχικά, η πόλη ιδρύθηκε στην Αρχαιότητα με το όνομα Κυδωνία. Το όνομα της άλλαξε με τον καιρό όπως και οι κατακτητές. Η πόλη των Χανίων ήταν αποικία των Ενετών όπως μαρτυρούν τα κτίρια με ενετική τεχνοτροπία. Μετά κατακτήθηκε από τους Τούρκους, που επίσης άφησαν το σημάδι τους στην πόλη. Ναι, υπάρχει και τζαμί στα Χανιά! Φυσικά, οι ανασκαφές έχουν φέρει στο φως κομμάτια από την αρχαία πόλη επίσης. Μη διστάσετε να κάνετε έναν περίπατο στην παλιά πόλη των Χανίων και να ανακαλύψετε μόνοι σας, κάπου στα γραφικά δρομάκια, το ιδανικό μέρος για την δική σας μαγική φωτογραφία!

  • Η παλιά αγορά των Χανίων. 

Μία βόλτα που δεν έχετε ξανακάνει είναι αυτή στην παλιά αγορά. Η παλιά αγορά των Χανίων στεγάζεται σε ένα παλιό ιστορικό κτίριο. Υπάρχει χώρος στάθμευσης κοντά. Αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε για πολλούς λόγους. Κατ’αρχάς, εδώ θα βρείτε ντόπια προϊόντα όπως τυρί, φρούτα και ελαιόλαδο. Ευκαιρία να δοκιμάσετε και να αγοράσετε κρητικό κρασί. Επίσης δοκιμάστε ντόπια ρακή! Εδώ μπορείτε να χαλαρώσετε στη σκιά και να αποφύγετε για λίγο τη ζέστη και τον ήλιο. Πιάστε κουβέντα με τους φιλικούς εμπόρους. Δείτε χασάπηδες και ψαράδες “παλαιάς κοπής”. Η αγορά έχει καλές τιμές ακόμη και αν θέλετε μόνο αναμνηστικά δώρα. Η παλιά αγορά των Χανίων είναι ιδανική για ψώνια.

Γιατί τα Χανιά είναι ιδανικά για εσάς.

Αν θέλετε ήρεμες διακοπές στην Κρήτη, τα Χανιά δεν θα σας απογοητεύσουν. Η πόλη έχει πολλά εστιατόρια με ντόπια κουζίνα. Ανακαλύψτε το καινούριο σας αγαπημένο πιάτο από την Κρήτη. Ταυτόχρονα, μπορείτε να απολαύσετε ελληνική μουσική. Είναι συνηθισμένο μπάντες να παίζουν μουσική σε μικρές ταβέρνες και καφετέριες σε όλη την πόλη. Η νυχτερινή ζωή των Χανίων μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες. Επίσης, μην αγνοήσετε τη μεγάλη ποικιλία από μουσεία μέσα στη πόλη. Για παράδειγμα, το Ναυτικό μουσείο και το Αρχαιολογικό μουσείο είναι δύο από πολλά που θα σας δώσουν πληροφορίες για την ιστορία της Κρήτης.

Τα Χανιά είναι έρωτας με την πρώτη ματιά!