Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα» Μανόλης Σκουλούδης» του Βενιζελείου ωδείου Χανίων θα δοθεί μία σπουδαία συναυλία από δύο καταξιωμένους μουσικούς, τον Γερμανό πιανίστα GERHARD FOLKERTS και την Καναδό -Ελληνίδα Μέτζο σοπράνο FRANCES PAPPAS στο τραγούδι.

Η συναυλία είναι μία συνδιοργάνωση του GEOTHE-ZENTRUM CHANIA(Κέντρο Γκαίτε Χανίων) με το Βενιζέλειο ωδείο ,ευγενικά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του και στην εν γένει προσφορά του στην πόλη μας.Το ΔΣ του ωδείου ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Ζώντας χωρίς φόβο» είναι ο τίτλος της μουσικής βραδιάς , που διοργανώνει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου το Goethe-Zentrum Chania (Κέντρο Γκαίτε Χανίων) σε συνεργασία με το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων. Η συναυλία είναι ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του.

Ζώντας χωρίς φόβο

Bertolt Brecht και Hanns Eisler

Frances Pappas – Φωνή

Gerhard Folkerts – Πιάνο

Η σπουδαία συνεργασία μεταξύ του ποιητή Bertolt Brecht και του συνθέτη Hanns Eisler διήρκεσε σχεδόν τριάντα χρόνια.

Όπως ο Brecht, έτσι και ο Eisler αντιλαμβανόταν την πολιτική σκέψη ως την επίγνωση του ανθρώπου για την κατάσταση του. Παρομοίως, το περιεχόμενο των έργων τους καθορίζεται από τις ιστορικές συνθήκες της εποχής τους.

Το πρόγραμμα, σχεδιασμένο από τον Gerhard Folkerts, περιέχει κείμενα και τραγούδια, που ερμηνεύει η Ελληνοκαναδή σοπράνο, Frances Pappas και τα οποία γράφτηκαν κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, της εξορίας στη Δανία και στις Η.Π.Α. και μετά το 1948.

Η μουσική και τα κείμενα τονίζουν τη φλέγουσα επικαιρότητα και στους δικούς μας πολύπλοκους καιρούς.

Πηγή : www.zarpanews.gr