Ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Τα Άπτερα» φιλοξενούν τη μουσική παράσταση «3 ούτια-3 φωνές: Στο φως της πανσελήνου», που θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, την Τρίτη 1η Αυγούστου 2023, στις 21.15, στο Φρούριο του Κουλέ, στην Απτέρα Χανίων.

Οι σπουδαίοι μουσικοί και δημιουργοί Χρίστος Τσιαμούλης και Haig Yazdijan, που για πολλές δεκαετίες δραστηριοποιούνται στον μουσικό χώρο, ντύνουν τα τραγούδια και τις μουσικές τους με τον ιδιαίτερα ευαίσθητο και εσωτερικό ήχο του οργάνου αυτού.

Μέσα από τη συνεργασία τους αναδεικνύεται όλο το φάσμα της κοινής παράδοσης της Ανατολικής Μεσογείου (ελληνική, τουρκική, αρμένικη, αραβική μουσική), που μαζί με τις σύγχρονες δικές τους συνθέσεις και τους αυτοσχεδιασμούς δημιουργούν με μεράκι μια ζωντανή και μερακλίδικη ατμόσφαιρα.

Η τρίτη της παρέας, η εξαιρετική τραγουδίστρια, Σοφία Παπάζογλου, με μεγάλη παρουσία και γνώση του παραδοσιακού και του βαθιά λαϊκού τραγουδιού και με εξαιρετικές συνεργασίες στην πολυετή της καριέρα, είναι παρούσα και συμπράττει, τραγουδώντας όπως πάντα με τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό της τρόπο.

Μαζί τους ο Ταξιάρχης Γεωργούλης, ένας νέος δεξιοτέχνης του ουτιού και ο Βαγγέλης Καρύπης στα κρουστά.

Όλοι μαζί φτιάχνουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με αναπάντεχα στιγμιότυπα και πολλές εκπλήξεις.

Το ούτι είναι ένα μελωδικό όργανο, ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο, που η παρουσία του στην Ελλάδα αυξάνει συνεχώς, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Είναι το «φλεγόμενο ξύλο» κατά την αραβική και εβραϊκή παράδοση.

ΧΡΗΣΙΜΑ

Τρίτη 1η Αυγούστου 2023
στις 21.15 ,
στο Φρούριο του Κουλέ, στην Απτέρα Χανίων

Πηγή :  www.chania-culture.gr