Το ξενοδοχείο PORTO DEL COLOMBO είναι ένα Boutique παραδοσιακό ξενοδοχείο Ά κατηγορίας. Στεγάζεται σε ένα επιβλητικό, ψηλό, 650 ετών κτίριο και έχει συγκεντρώσει μια πλούσια ιστορία στο πέρασμα των αιώνων. Κατά τη διάρκεια των ημερών της Τουρκοκρατίας, κατοικήθηκε από υψηλόβαθμα μέλη του τουρκικού στρατού οι οποίοι έκαναν πολλές αλλαγές στην αρχιτεκτονική του κτιρίου – διατηρούνται ακόμη οι μεταλλικοί κρίκοι καρφωμένοι στους τοίχους. Στις αρχές του 19ου αιώνα, το κτίριο χρησιμοποιήθηκε ως Γαλλική πρεσβεία και αργότερα κατοικήθηκε από το μεγάλο Έλληνα πολιτικό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το χρησιμοποίησε και ως πολιτικό του γραφείο, μέχρι την μετακίνησή του στην Αθήνα, όταν ανέλαβε την εξουσία ως πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Η λειτουργία του άρχισε το 1982 ,έκτοτε έχουν γίνει πολλές αναπαλαιώσεις βελτίωσης .Η τελευταία ανακαίνιση –βάσει των υποδείξεων της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας- ολοκληρώθηκε το 2013 .Χαρακτηριστικό στοιχείο της Βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής είναι η αίθουσα πρωινού, στο ισόγειο του κτιρίου, με τις τεράστιες καμάρες και την πολύ ψηλή οροφή.

Διαθέτει 10 δωμάτια εκ των οποίων 2 μεζονέτες τα οποία παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις και είναι διακοσμημένα με ιδιαίτερης ομορφιάς χειροποίητα σκαλιστά έπιπλα.

Με την “12 μήνη λειτουργία” μας ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε όλες τις προσδοκίες σας.

Παροχές Ξενοδοχείου

  • WiFi
  • Πρωινό
Θεοφάνους & Μόσχων Γωνία, Παλιά Πόλη, Χανιά

Επικοινωνία με το Ξενοδοχείο