Εκδηλώσεις του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη για τα 40 χρόνια λειτουργίας του .

Για να γιορτάσει τη σημαντική αυτή στιγμή του έχει προγραμματίσει πλήθος, δωρεάν για το κοινό επετειακών εκδηλώσεων τόσο στην έδρα του τη Μυρτιά Ηρακλείου, όσο και σε άλλα μέρη της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο,  Ηράκλειο, Νεάπολη, Σητεία) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού.

Ενδεικτικά στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες και επιστημονικό συνέδριο, παιδική ζώνη και ψηφιακές δράσεις

Τις εκδηλώσεις εγκαινιάζει η μεγάλη συναυλία «Μουσικά Στίγματα» των Vamos Orchestra που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/6/2023 και ώρα 20.30, στο Φρούριο Φιρκά των Χανίων και εντάσσεται στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων. Το Μουσικό Σύνολο Vamos Orchestra ετοίμασε ένα μουσικό ταξίδι στην εποχή και στα μέρη που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης.

Λίγα λόγια για την μουσική παράσταση :

Ο Νίκος Καζαντζάκης έζησε σε μια εποχή που στιγματίστηκε από σημαντικά γεγονότα τόσο γεωπολιτικά όσο και στον χώρο της Τέχνης. Αφιερώθηκε στο γράψιμο και στην προσπάθεια να γνωρίσει όσο γίνεται περισσότερους πολιτισμούς από τους οποίους και εμπνεύστηκε.

Οι Vamos Orchestra οργάνωσαν ένα μουσικό ταξίδι σε αυτή την εποχή, την εποχή που έζησε ο Νίκος Καζαντζάκης. Είναι μια προσπάθεια να συστήσει μια κουλτούρα μακρινή μεν αλλά διαχρονική, γιατί η συνταγή της είχε πολύ γερές βάσεις και άντεξε μέχρι τις μέρες μας.

Μια γνωριμία με μεγάλες μουσικές στιγμές που έμειναν αποτυπωμένες στο χρονολόγιο του πολιτισμού μας.

Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία, χώρες που έζησε ή επισκέφτηκε ο ΝίκοςΚαζαντζάκης δίνουν τα διαπιστευτήριά τους μέσα από μεγάλες επιτυχίες της εποχής.

Αττίκ, Πιάφ, Οπερέτα, Άριες, Σκαλκώτας, Κούρτ Βάιλ δίνουν το παρόν σε ένα πρόγραμμα υψηλής αισθητικής.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα της εκδήλωσης και εδώ το πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων .

Πηγή : Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης