Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court, για μια ακόμη χρονιά, στην Ελλάδα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων φιλοξενεί το διαγωνιστικό 24ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών πολύ μικρού μήκους Très Court!

TRAILER: –

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 – 21:00 στα Χανιά, τον Άγιο Νικόλαο, την Σητεία, στο Ρέθυμνο Άγιο Νικόλαο, Νέα Μάκρη, Σαμοθράκη και Σάμο θα απολαύσουμε το γρηγορότερο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου! Θα παρασυρθούμε σ’ ένα εξπρές κινηματογραφικό ταξίδι και θα ψηφίσουμε τις καλύτερες ταινίες, συνδιαμορφώνοντας μαζί με άλλες 60 πόλεις από όλον τον κόσμο το αποτέλεσμα για την ανάδειξη του Βραβείου Κοινού!

Βλέπουμε, Κρίνουμε και Ψηφίζουμε

Τετάρτη 7 Ιουνίου, 9μμ

Χανιά: Δημοτικός Κινηματογράφος Κήπος

Ρέθυμνο: Δημοτικός Κήπος

Άγιος Νικόλαος: Δημοτικός Κινηματογράφος «Χριστίνα»

Σητεία: Αύλειος χώρος του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

Νέα Μάκρη: Χώρος συλλόγου, Λ. Μαραθώνος 26Α, Νέα Μάκρη

Σαμοθράκη: Πολιτιστικός Χώρος Εργοστάσιο

Σάμος: αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας ΣάμουΑθήνα

Το Très Court International Film Festival (Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους) έρχεται στην Ελλάδα με την αποκλειστική συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival.

Το φεστιβάλ, με έδρα το Παρίσι, πραγματοποιείται τα τελευταία 23 χρόνια κατά την ίδια χρονική περίοδο σε δεκάδες πόλεις όλου του κόσμου. Στην φετινή έκδοση συμμετέχουν πάνω από 60 πόλεις από 23 χώρες. Στο Διαγωνιστικό του διεθνούς φεστιβάλ συμμετέχουν ταινίες διάρκειας όχι μεγαλύτερης από 4 λεπτά, αντιπροσωπεύοντας όλα τα κινηματογραφικά είδη από όλα τα μέρη του κόσμου. Ένα δίωρο ταξίδι με κινούμενες εικόνες πλατύ και μήκη του πλανήτη.εστιβάλ τρέχει ταυτόχρονα -τα τελευταία χρόνια – σε 80 πόλεις & σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιδρύθηκε το 1999 στην Γαλλία. Σε αυτό διαγωνίζονται ταινίες όχι μεγαλύτερες από 3 λεπτά (χωρίς τους τίτλους και τίτλους τέλους), ενώ οι συμμετοχές προέρχονται από όλες τις χώρες του κόσμου, ( μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, μουσικά βίντεο κ.α.). Με την ολοκλήρωση προβολής των ταινιών, το κοινό καλείται να αναδείξει τις νικήτριες ταινίες για την απονομή του διεθνούς Βραβείου Κοινού μέσω ψηφοφορίας.

Πληροφορίες:
https://chaniafilmfestival.com/tres-court/
https://www.facebook.com/TresCourtCrete

Πηγή : https://chaniafilmfestival.com/tres-court/