Αγαπητοί φίλοι,

Κάθε Τρίτη από τις 21/6/2022 και καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει το μουσικοχορευτικό δρώμενο αναβίωσης της “Παραδοσιακής Στράτας”.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των παραδοσιακών συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και στους επισκέπτες.

Αυτή την Τρίτη 30/8/22, η Στράτα ενώνει την Παράδοση με τον Εθελοντισμό και αναδεικνύει την κουλτούρα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα, στη Στράτα μαζί με τον Παραδοσιακό Όμιλο Χανίων “Ο Ψηλορείτης” θα μετέχει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Χανίων “Ο Άγιος Ιωάννης”, ο οποίος θα διεξάγει την 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Τα 2 τμήματα θα συνενωθούν στο Γυαλί Τζαμί, θα κατευθυνθούν προς την οδό Τσουδερών όπου θα δώσουν το παρόν στη δράση του Συλλόγου Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης “Ορίζοντας” κι εν συνεχεία θα καταλήξουν στην πλατεία της Μητρόπολης όπου θα γίνει η αφή της Φλόγας του Εθελοντισμού από την Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κολύμβησης Άννα Ντουντουνάκη. Η βραδιά θα κλείσει με μουσικοχορευτικό πρόγραμμα στην πλατεία της Μητρόπολης.

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Καρκάνης Νίκος (λύρα), Πατεράκης Ανδρέας (λύρα), Τριανταφύλλου Γιώργος (λαούτο), Κλάδος Τάσος (λαούτο), Σαββάκης Τιμολέων (λαούτο), Σταματάκης Νίκος (λαούτο), Χρυσοχεράκης Μανώλης (λαούτο), Κοκολάκης Δημήτρης (λαούτο), Μπουρδαντωνάκης Μάριος (μαντολίνο), Κουναλάκης Μανούσος (νταουλάκι)

Σας καλούμε να παραστείτε και να συμμετέχετε σε μια βραδιά Εθελοντισμού και Παράδοσης !!!

“Στον τόπο τούτο δίνουμε το αίμα το δικό μας

 για την ελευθερία μας και το συνάνθρωπό μας”