Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Χανίων διοργανώνει το μουσικοχορευτικό δρώμενο  της

“Παραδοσιακής Στράτας”

Έναρξη Παραδοσιακής Στράτας 2023

Έχοντας αποκομίσει την εμπειρία του 2022, παρουσιάζουμε φέτος το 2ο κύκλο της Παραδοσιακής Στράτας, τιμώντας τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, μεταφέροντας τις αξίες, την κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Η Παραδοσιακή Στράτα αποτελεί πλέον ένα θεσμό. Αυτό αποτυπώνεται στη μεγάλη συμμετοχή των Παραδοσιακών Συλλόγων των Χανίων και τη μεγάλη ένταση και ενέργεια με την οποία την υπηρετούν, αλλά και στα εξαιρετικά θετικά σχόλια των ντόπιων και των επισκεπτών της πόλης μας.

Σκοπός είναι να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πολιτισμική ταυτότητα των Χανίων, μέσω της παράδοσης, της ενδυματολογικής παραδοσιακής κουλτούρας και των μοναδικών μουσικοχορευτικών και φωνητικών ικανοτήτων των μελών των συλλόγων, δημιουργώντας βιωματικές εμπειρίες και αναμνήσεις ζωής στους κάτοικους της πόλης μας και στους επισκέπτες.

Κάθε Τρίτη καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ομάδες από παραδοσιακούς συλλόγους του τόπου μας, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων και καλλιτεχνών θα περιδιαβαίνουν τη ζώνη του Ενετικού λιμανιού, αναβιώνοντας με μουσική και τραγούδι την “Παραδοσιακή Στράτα”, και θα καταλήγουν στην πλατεία Μητρόπολης στις 21:00.Εκεί θα εκτυλίσσεται το ιδιαίτερο πρόγραμμα -δρώμενο που θα ‘χει ετοιμάσει ο συμμετέχων σύλλογος και το κοινό θα μπορεί να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια μεγάλη παρέα!

Φέτος συμμετέχουν 18 συλλογικότητες από τα Χανιά και μία από την Αυστραλία (Sydney).

Η επίσημη έναρξη έγινε την Τρίτη 20/06/2023 στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας  Σακελλαροπούλου .

Πηγή : 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ                                                                                               ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ