#αναζητούμε τις ρίζες μας – αγναντεύουμε πέρα από τον ορίζοντα#

Ο Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος Πέργαμος, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Πλατανιά και η Κ.Ε.ΔΗ.Π., συνδιοργανώνουν συναυλία με την οικογένεια Ψαραντώνη στο λόφο του Αγίου Γεωργίου, στις Βρύσες Κυδωνίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024, στις 20:00. Συμμετέχουν ο Ψαραντώνης, ο Γιώργης, η Νίκη και ο Λάμπης Ξυλούρης!

Μια γιορτή ύμνος στα βουνά και στις κορυφές τους, στην ιστορία μας και στον πολιτισμό μας

Το Κορυφών Αντάμωμα είναι μία πρόταση για τη συνένωση των κορυφών με ιστορική σημασία σε ένα κοινό δίκτυο με ένα ενιαίο στόχο: την ανάδειξή τους ως ξεχωριστά γεωγραφικά, ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της ενδοχώρας μας.

Πηγή έμπνευσης και έναυσμα του οράματός μας αποτελεί βέβαια η κορυφή του Αγίου Γεωργίου Βρυσών Κυδωνίας. Ενός τόπου ξεχωριστού, πυρήνα αρχαιολογικής τοποθεσίας, λατρευτικού τόπου σε όλες τις εποχές της ανθρωπότητας και μοναδικής γεωγραφικής θέσης με απρόσκοπτη θέα και εποπτεία 360 μοιρών γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Πέραν όμως αυτής της κορυφής, υπάρχουν και άλλες εξίσου σημαντικές τις οποίες οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να προστατέψουμε. Είμαστε εδώ για να εργαστούμε για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Η συναυλία “Κορυφών Αντάμωμα” είναι η 2η εκδήλωση στα πλαίσια προώθησης του οράματός μας και είναι, κατ’ ουσίαν, ένα κάλεσμα για να κοιτάξουμε ξανά τα βουνά που μας περιβάλλουν, τα οποία καθώς δυσπρόσιτα για τις σύγχρονες δραστηριότητες, διαφυλάττουν ατόφια την ιστορική και πολιτισμική μας παράδοση.

Σημαντικό: ο λόφος του Αγίου Γεωργίου είναι προσβάσιμος μόνο με πεζοπορία (στα τελευταία 220 μέτρα), σε βατό μονοπάτι. Είναι απαραίτητο να φοράτε αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια για την ανάβαση, να έχετε μαζί σας το νερό που θα χρειαστείτε ενώ και ένα μαξιλάρι θα σας βοηθήσει να απολαύσετε καλύτερα τη συναυλία (η ιδιαιτερότητα του χώρου δεν επιτρέπει τη διάθεση καθισμάτων).

Η είσοδος στη συναυλία είναι ελεύθερη, όπως και το λεωφορείο για όσους το επιλέξουν, με προαιρετική μόνο συμμετοχή 5€ για την ενίσχυση της προσπάθειας. Ωστόσο, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Κρατήσεις θέσεων: με e-mail: [email protected] ή με μήνυμα στους εξής αριθμούς: 6976.187.606 & 6978.065.854 (επικοινωνία για πληροφορίες: 17:00-21:00). Έγκυρη κράτηση θεωρείται εκείνη που θα έχει λάβει επιβεβαιωτική απάντηση.

Για όποιον θέλει να ζήσει την εμπειρία εκ των έσω μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον για να γίνει εθελοντής και να ζήσει μοναδικές στιγμές

Χορηγός :

Αγροτικός Συνεταιρισμός Χανίων, «Συλλογή και Εμπορία Τοπικών Προϊόντων», Χρυσοπηγή Χανίων, τηλ.: 28210 61412

Υποστήριξη:

Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Θα σας περιμένουμε με χαρά!

Πηγή : Δήμος Πλατανιά , Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός Σύλλογος “Πέργαμος”