Οι τέλειες διακοπές στα Χανιά δεν είναι ολοκληρωμένες χωρίς επίσκεψη στην παραλία Φαλάσαρνα! Όταν θα κοιτάτε τις φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές διακοπές, όλοι θα ρωτάνε που τραβήχτηκε αυτή εδώ. Με περηφάνια θα λέτε “αυτή είναι η παραλία Φαλάσαρνα στην Κρήτη!”

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την παραλία Φαλάσαρνα.

Αυτό είναι ένα ακόμα από τα υπέροχα μέρη που η Κρήτη έχει να επιδείξει. Είναι μία από τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Η παραλία Φαλάσαρνα στην πραγματικότητα αποτελείται από μικρότερες παραλίες, διαφορετικού μεγέθους. Η άμμος είναι χρυσή και μαλακή, τα νερά είναι υπέροχα μπλε και τυρκουάζ. Και για τους πιο ρομαντικούς, το ηλιοβασίλεμα από αυτό το κομμάτι του νησιού είναι επικό!

Μπορείτε να περάσετε μία ήρεμη μέρα στα Φαλάσαρνα ή να συμμετέχετε σε μία μεγάλη ποικιλία από δραστηριότητες. Υπάρχουν κομμάτια της παραλίας όπου μπορείτε να πάρετε τη δική σας ομπρέλα, να βουτήξετε και να απολαύσετε το όμορφο τοπίο ήρεμα. Υπάρχουν όμως ξαπλώστρες και ομπρέλες στη διάθεσή του κοινού επίσης. Εάν σας αρέσουν τα θαλάσσια σπορ, υπάρχουν τμήματα της παραλίας που είναι κατάλληλα γι’ αυτά. Επειδή η παραλία Φαλάσαρνα βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Κρήτης, μερικές φορές ο αέρας είναι πολύ δυνατός. Έτσι, εάν θέλετε να απολαύσετε μεγάλα κύματα, αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για όσους αγαπούν το windsurfing!

Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια καφετέριες και μαγαζιά στην περιοχή έτοιμα για να σας εξυπηρετήσουν.

Πηγαίνοντας από τα Χανιά στην παραλία Φαλάσαρνα

  • Είναι πολύ εύκολο να πάτε στην παραλία αυτή οδικώς. Πάρτε το δρόμο από Χανιά προς Κίσσαμο και μετά για το χωριό Πλάτανος. Από εκεί και πέρα ακολουθήστε τις πινακίδες προς παραλία Φαλάσαρνα. Ευτυχώς υπάρχει πολύς χώρος για στάθμευση κοντά στην παραλία.
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να φτάσετε στην παραλία Φαλάσαρνα με ΚΤΕΛ επίσης. Απλώς πάρτε λεωφορείο από το σταθμό ΚΤΕΛ στα Χανιά!

Επιπλέον αξιοθέατα στην παραλία Φαλάσαρνα

Ανασκαφές που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 60 έχουν αποκαλύψει την αρχαία πόλη Φαλάσαρνα. Μέχρι τώρα οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει την αρχαία πόλη, ένα λιμάνι, αρχαία ορυχεία και ένα νεκροταφείο! Αυτός ο αρχαίος οικισμός είναι υπέροχο μέρος για να πάρετε την ημερήσια δόση σας από αξιοθέατα στην Κρήτη!