Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο θα απολαύσετε το υπέροχο τοπίο στην παραλία του Μπάλου. Πρόκειται για ένα μοναδικό μέρος, που οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριλάβετε στις διακοπές σας στα Χανιά!

Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε μία ημερήσια εκδρομή από τα Χανιά στην παραλία του Μπάλου! Ο Μπάλος έχει μία τέλεια παραλία, μία λιμνοθάλασσα και ένα μικρό νησάκι επίσης! Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι παράδεισος επί γης! Θαυμάστε την ομορφιά των γαλάζιων νερών και τα χρώματα στον ουρανό. Κοιτώντας προς το νησάκι ανακαλύψτε ένα παλιό ενετικό κάστρο. Το τοπίο με τα βουνά τριγύρω θα ξεπεράσει τις προσδοκίες σας. Η χρυσή άμμος της παραλίας συχνά γίνεται ροζ σε μέρη όπου υπάρχουν σπασμένα κοχύλια!

Ακόμη και αν δεν θέλετε να κολυμπήσετε, σίγουρα θα θέλετε να περπατήσετε ξυπόλητοι στην άμμο και να χαλαρώσετε σε αυτή την μικρή όαση!

Πώς να φτάσετε από τα Χανιά στην παραλία του Μπάλου.

Ο Μπάλος βρίσκεται στην άκρη της Χερσονήσου Γραμβούσα. Πρόκειται για απόσταση περίπου 60 km βορειοδυτικά των Χανίων. Μπορείτε να φτάσετε στο Μπάλο αρκετά εύκολα, με αμάξι ή με πλοίο.

Πρώτον, μπορείτε να οδηγήσετε από τα Χανιά προς Κίσσαμο. Ακολουθήστε τις πινακίδες προς την Χερσόνησο της Γραμβούσας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρκάρετε το όχημά σας στο τέλος του δρόμου και να κάνετε λίγο πεζοπορία. Μείνετε ήσυχοι όμως ότι αυτή η πεζοπορία αξίζει τον κόπο! Το μονοπάτι προσφέρει μία υπέροχη θέα από ψηλά, στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου. Αυτή η εικόνα θα χαραχτεί στη μνήμη σας για πάντα!

Δεύτερον, μπορείτε να επιλέξετε κρουαζιέρα με καραβάκι. Οδηγείστε από τα Χανιά προς το λιμάνι της Κισσάμου. Στο λιμάνι, πολλά καραβάκια οργανώνουν ημερήσια εκδρομή στην παραλία του Μπάλου. Η κρουαζιέρα με καραβάκι επιτρέπει να απολαύσετε τα πεντακάθαρα νερά που γυαλίζουν κάτω από τον ήλιο. Θα λατρέψετε τη θαλασσινή αύρα και το υπέροχο τοπίο!

Συμβουλές για την παραλία του Μπάλου

  • Αν δεν σας αρέσει ο συνωστισμός, είναι προτιμότερο να φτάσετε στο Μπάλο νωρίς το πρωί, πριν φτάσουν τα πρώτα καραβάκια. Είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε το Μπάλο τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, όταν η τουριστική περίοδος δεν έχει κορυφωθεί ακόμα.
  • Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι υπέροχη για οικογενειακές διακοπές. Η χρυσή άμμος και τα ρηχά νερά είναι καλύτερα από οποιαδήποτε παιδική χαρά! Από την άλλη πλευρά, τα πιο βαθιά νερά είναι ιδανικά για βουτιές με μάσκα και αναπνευστήρα! Πάρτε το αντηλιακό σας και απολαύστε αυτή τη μοναδική παραλία!
  • Στην παραλία υπάρχει μία καντίνα. Επίσης θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να πάρετε μαζί φαγητό και πολύ νερό. ‘Ετσι, μπορείτε να περάσετε την ημέρα σας απόλυτα ξένοιαστοι!

σημείο και στη συνέχεια συνεχίζετε με τα πόδια.