Η ομάδα του OCD Project και η δισκογραφική εταιρία Coherent States ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για την τρίτη διοργάνωση του μουσικού φεστιβάλ Ametric Festival.

Εκεί, όπου η Ενετική αρχιτεκτονική δημιουργεί μια μοναδική και απόκοσμη συναυλιακή συνθήκη, απολύτως ταιριαστή για την ηχητική και αισθητική ανάδειξη του σύγχρονου & πειραματικού χαρακτήρα της μουσικής στην οποία επιθυμεί να δώσει πνοή.
Στο τρίτο μέρος του festival επιχειρείται μια εκ νέου εξερεύνηση της μίξης διαφορετικών μουσικών και πολιτισμικών αναφορών σε πνεύμα συμπερίληψης, ως βασική συνθήκη καλλιτεχνικής έκφρασης.

Στo Ametric Festival 2023 θα λάβει η χώρα η πρώτη εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους των experimental ambient πρωτοπόρων:

Zoviet*France: (UK), γνωστοί με την πυκνή τους δισκογραφία που ξεκινά τη δεκαετία του ‘80, η dark ambient, industrial και techno των Demdike Stare (UK) με ένα εκλεκτικό set του Miles Whittaker, τα δυναμικά electronics της Gaël Segalen (FR), η performance του φεμινιστικού avant-garde due I broke the vase (GR), το ποιητικό ηχητικό κολάζ του Άγγελου κυρίου (GR), η glitch electronica της dalot (GR), οι αυτοσχέδιες ηχητικές συνθέσεις της Δήμητρας Κουστερίδου (GR) και το παιχνιδιάρικο καλλιτεχνικό σύμπαν του Babak Ahteshamipour (GR).

Κύριος σκοπός του Ametric Festival είναι η σταδιακή ενσωμάτωση της σύγχρονης πειραματικής μουσικής στα πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, με στόχο να καθιερωθεί το φεστιβάλ ως σημείο συνάντησης πειραματιστών και πειραματιστριών από κάθε γωνιά του πλανήτη κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και την ταυτόχρονη εδραίωση του San Salvatore ως τον τόπο όπου ο διάλογος αυτός λαμβάνει και θα λαμβάνει χώρα.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές μπορείτε να δείτε εδώ .

ΧΡΗΣΙΜΑ

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 20.30
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρα: 23:30

Προμαχώνας San Salvatore Χανιά

Προπώληση εισιτηρίων στο eventbrite.com: link και στο B is for Beer – Δασκαλογιάννη 55, Χανιά

Τιμές εισιτηρίων: 20€ ημερήσιο εισιτήριο – 35€ για το διήμερο

Facebook event: link

Facebook

Ιnstagram

Πηγή :  www.chania-culture.gr